Suomi 100v: Eduskunta antaa 50 miljoonaa euroa tuntemattomalle pikkuyhdistykselle

 1. [​IMG]
  Spämmääjien Ammattiyhdistys on aktiivista keskustelupalstakulttuuria sekä foorumistien itseilmaisua edistävä yhdistys.


  Suomi 100v -juhlatoimikunta esittää jättipottia foorumistien hyväksi, mutta kohde on todellinen yllätys. Spämmääjien Ammattiyhdistys toimii asiakeskustelun ja luokattoman hassuttelun välimaastossa. Kun yhdistys seitsemän vuotta sitten perustettiin, rahaa ei kerätty mistään.

  Eduskunnan Suomi 100v -juhlatoimikunta esittää SAYTT:n tietojen mukaan 50 miljoonan euron lahjoitusta SAY:lle eli Spämmääjien Ammattiyhdistykselle. Kyseessä on valtion virallinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle.

  Spämmääjien Ammattiyhdistys on tuntematon pikkuyhdistys, joka edistää keskustelupalstakulttuuria sekä foorumistien itseilmaisua. Se perustettiin vuonna 2009 Tampereella tumman Baltic-rommin korkkaamisen kunniaksi. Yhdistyksen palkkalistoilla ei ole yhtään vakituista työntekijää ja sen peruspääoma on vain 20 euroa. Viime vuosina yhdistys on toteuttanut hankkeitaan nollabudjetilla.

  Eduskuntaryhmät pääsivät jo viime keväänä sopuun siitä, että mittava lahja kohdistetaan nimenomaan keskustelupalstakulttuurin hyväksi. Tavoitteeksi asetettiin, että ”Suomessa olisi maailman onnellisimmat foorumistit”, kertoo ryhmässä mukana ollut kansanedustaja.

  Osa toimikunnan jäsenistä olisi halunnut tukea käyttäjien sosiaalista virkistystoimintaa. Yhdessä vaiheessa pohdittiin, voisiko lahjarahalla ostaa sata kaljaa yhden tietyn ikäluokan jokaiselle suomalaiselle. Lopulta päädyttiin kuitenkin keskustelupalstakulttuurin elinvoimaisuuden lisäämiseen.

  Juhlapäätös on määrä julkistaa SAYFM:n sata tuntia kestävässä suorassa 100h-lähetyksessä Suomen satavuotispäivänä 6. joulukuuta. Radiolähetystä varten laaditaan erillinen uutinen.

  SAYTT:n tietojen mukaan lahjarahat annetaan valtion ostamien juomatuotteiden muodossa. Aiemmin lahjavarat oli tarkoitus ottaa valtion jakamattomasta 400 miljoonan euron pullonpalautuspotista.

  ”Yhdistys ei saa suoraa rahaa vaan todennäköisesti juomapalkkaa. En pidä sitä hyvänä mallina, että tällainen yhdistys olisi pullokuittien varassa. Oli kyse sitten asiakeskeskusteluista tai hiekkalaatikoista niin tärkeintä on että voidaan mennä eteenpäin”, eduskunnan johtava juhla-asiamies Otto Sandström sanoo.


  Kauko Kylmä
  toimittaja, Helsinki
  SAY Uutiset
   
  • Tykkää Tykkää x 10
  • Kim

   Kim

   76
   196
   0
   Kiitos.